Українська універсальна біржа продовжує активно проводити електронні біржові торги та аукціони з купівлі-продажу енергоресурсів. Кількість компаній, які проводять торгівлю енергоресурсами прозоро на біржових торгах УУБ постійно зростає, що говорить про попит на прозорий та відкритий процес торгівлі серед учасників ринку. Так, за другий квартал 2015 року на Українській універсальній біржі було укладено 182 угоди з купівлі-продажу енергоресурсів на суму 1 242 828 179,05 грн.
Товар Обсяг Одиниця виміру Сума Кількість угод
Природний газ 105 475,000 тис.м.куб 727 090 026,50 29
Скраплений газ 8 406,000 т 376 267 049,00 117
Нафта сира 74,862 т 497 172,00 2
Газовий конденсат 5 856,417 т 61 348 914,30 19
Нафтопродукти 5 554,680 т 77 625 017,25 15
  В червні 2015 року, ПАТ «Аграрний фонд» отримав акредитацію на Українській універсальній біржі як брокерська контора і вже в період з 11.06.2015 по 30.06.2015 в секції «Сільськогосподарська продукція» на біржових торгах ним було укладено 180 угод на суму 279 524 406,20 грн. Є сподівання, що ПАТ «Аграрний фонд» стане основним маркетмейкером на біржовому ринку та дасть поштовх для активного розвитку біржової торгівлі сільськогосподарською продукцією в Україні.

Прес-служба УУБ press@uub.com.ua +38 044 591-25-45