Сьогодні, 13 жовтня, на Українській універсальній біржі пройшов комерційний аукціон згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 р. №570 з продажу скрапленого газу на внутрішньому ринку видобутого Укргазвидобування. На торги заявилося 39 компаній учасників. За підсумками аукціону було реалізовано 9298 тонн скрапленого газу. На більшість лотів залізничними партіями ціни підвищилися на 625 кроків. За результатами укладених контрактів, максимальна ціна на скраплений газ була зафіксована на позначці в 15751,23 грн. за тонну на ж/д партії. Під час аукціону спостерігався підвищений інтерес на автомобільні партії сировини. В результаті торгів ціна зросла на 627 кроків. Учасники ринку відзначають прозорість, рівну доступність учасників і професіоналізм організатора аукціону. «Хотілося б відзначити високий рівень організації та проведення аукціону. Тільки на рівних і конкурентних умовах ми можемо вести торгівлю чесно і прозоро. Це сприяє формуванню реальних ринкових цін на скраплений газ на внутрішньому ринку і скорочує до нуля наші неофіційні платежі. Ми готові чесно працювати за правилами, але правила торгівлі повинні бути для всіх однаковими», - повідомив після торгів представник компанії учасника. «Керівництвом Української універсальної біржі позитивно сприйнятий той факт, що Укргазвидобуванням реалізація свого ресурсу проводиться прозоро і антикорупційно на аукціонах найбільшої товарної біржі України, що дозволяє отримувати додатковий прибуток, який може бути спрямований держкомпанією для зміцнення енергетичної безпеки України. Учасники ринку і самі організатори сподіваються, що непрозорі умови торгівлі енергетичними ресурсами в Україні залишилися назавжди в минулому і напівдержавна Укрнафта повинна в цьому випадку брати на озброєння такі ж прозорі механізми продажу» - прокоментував заступник директора УУБ Гладкий Сергій.

Прес-служба УУБ press@uub.com.ua +38 044 591-25-45