В зв’язку з все частішими випадками поширення недостовірної інформації щодо Української універсальної біржі та її засновників, із надуманістю, викладених у статтях фактів, безпідставністю звинувачень та абсурдністю припущень Українська універсальна біржа змушена довести до своїх клієнтів та громадськості наступну інформацію. Українська універсальна біржа заснована 7 жовтня 1997 року з метою прийняття активної участі в ринковій трансформації економіки України та є однією із перших професійних організацій в Україні, яка почала займатися наданням повного спектру біржових послуг. Протягом 17 років з моменту заснування здійснює свою діяльність прозоро та у повній відповідності до вимог чинного законодавства України, ділова репутація не була заплямована жодними протиправними діями, є самостійною та абсолютно незалежною від жодних депутатських, олігархічних чи будь-яких інших груп. На даний момент продовжується побудова регіональної мережі філій, Українська універсальна біржа вже представлена в основних економічно розвинених регіонах України: Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кременчук, Одеса, Полтава, Суми, Харків, Херсон та має велику кількість представництв. Завдяки розгалуженій сітці та мобільності Українська універсальна біржа має можливість надавати послуги з незалежної оцінки майна, організувати та провести біржові й відкриті торги (аукціони) по продажу майна, кваліфіковано надати консультації з зазначених питань в будь-якому місті України. Українська універсальна біржа є членом Асоціації “Союз бірж України”, Асоціації “Біржові та електронні майданчики”, Торгово-промислової палата України, Міжбіржового електронного союзу. Основними напрямками біржової діяльності УУБ є: - організація та проведення біржових та відкритих торгів (аукціонів) по: - продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку та скрапленого газу, в т.ч. для потреб населення; - продажу вугільної продукції на електронних біржових торгах відповідно до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 19.06.2012 № 723, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.06.2012 за № 1073/21385. - продажу необробленої деревини; - реалізації майна підприємств-банкрутів на всіх стадіях; - продажу державного та комунального майна на підставі Договору з ФДМУ про організацію продажу майна, що перебуває у державній власності від 22.10.2013 року № 365 та Реєстру організаторів аукціонів по відчуженню об’єктів державної власності (співпраця з органами приватизації України, відомствами та міністерствами, органами місцевого самоврядування всіх рівнів); - продажу земельних ділянок та прав оренди на них на підставі Ліцензії на проведення земельних торгів (серія АГ № 583015 від 14.01.2011 року); - продажу активів платника податків, які перебувають у податковій заставі на підставі Листа ДПА України від 05.01.2012 року № 261/6/19-9015; - продажу військового списаного майна, на підставі Розпорядження КМУ «Про надання повноважень на реалізацію списаного військового майна Збройних Сил» від 13.12.2004 року № 894-р; - реалізації конфіскованого та безхазяйного (що перейшло у власність держави) майна; - продажу оптових партій продукції підприємств України (потужна база клієнтів УУБ дає можливість швидко знайти кінцевого споживача окремого виду товару, продукції, послуги); - продажу неосновних засобів (реалізація неліквідів, металобрухту та надлишкового майна, що обліковуються не на основних засобах (Запаси); - реалізації банківської застави, визначення ліквідності майна, пошук потенційних клієнтів; - реєстрація внутрішніх та зовнішньоекономічних контрактів на експорт с/г продукції; - проведення маркетингових досліджень з визначення попиту та пропозиції, цінової політики окремих видів та груп товарів /послуг/ на території України та за її межами; - надання послуг по організації та проведенню тендерів, конкурсів, в т.ч. електронних; - надання послуг ліцитатора для проведення біржових та відкритих торгів; - проведення незалежної оцінки майна та експертної грошової оцінки земельних ділянок. Цінові показники Української універсальної біржі використовуються податковими органами з метою визначення трансфертних цін. Відповідно до інформації Державного комітету статистики України «Про діяльність бірж України» в 2008-2009 роках УУБ займала перше місце за обсягами об'ємів торгів та була першою у рейтингу Акредитованих Мінагрополітики товарних бірж за вартістю укладених угод на сільськогосподарську продукцію, продукти її переробки та продовольство. Разом з тим, з 2012 року УУБ є однією з 4 бірж, які уповноважені Мінекономрозвитку на проведення електронних біржових торгів з реалізації вугільної продукції згідно результату відповідного конкурсу. У зв’язку з наведеним звертаємо увагу, в тому числі друкованих ЗМІ та Інтернет-видань, щодо необхідності дотримання законодавства України при розповсюдженні інформації та поширення виключно достовірної і перевіреної інформації. В іншому випадку поширення надуманих, наклепницьких статей, та таких, що негативно впливають на ділову репутацію Української універсальної біржі, а також на честь та гідність її засновників і посадових осіб буде мати наслідком подання позовів про захист честі, гідності та ділової репутації і відшкодування моральної шкоди.