Згідно Закону України «Про виконавче впровадження», арештованим майном являються всі рухомі чи нерухомі об’єкти, що належали приватній особі або компанії, були вилучені за рішенням суду і підлягають примусовій реалізації для погашення боргу. Раніше доступ звичайних громадян до арештованих активів був вкрай обмеженим, однак у жовтні 2019 року Кабінет Міністрів оголосив про намір в найближчому майбутньому проводити аукціони з продажу арештованого майна через систему Прозорро.Продажі.

В Україні арештоване майно продаватиметься на майданчиках ProZorro.Sale

Довгий час в нашій країні просто не існувало більш-менш ефективного механізму управління рухомим і нерухомим майном, що перебуває під арештом через несплату його власником кредитних зобов’язань. Безліч арештованого майна – від елітних іномарок, літаків і пароплавів до електроніки, нових побутових приладів, одягу та взуття – поступово виходили з ладу на численних стоянках, в складах і ангарах. А квартири та будинки в престижних районах консервувалися на невизначений термін. Потім було створено окрему систему з продажу арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, однак в даний момент влада не вважає її достатньо ефективною.

Як повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, діючі процедури управління більше не викликають довіри у суспільства, тож відтепер арештоване майно, вилучене державною виконавчою службою, продаватиметься на електронних аукціонах системи ProZorro.Sale. Взяти участь в подібних торгах усі бажаючі зможуть на офіційному майданчику «Української універсальної біржі».

Переваги участі у торгах арештованим майном на майданчику sale.uub.com.ua

Розроблений найкращими фахівцями надсучасний електронний модуль Прозорро.Продажі забезпечив кардинально новий підхід до реалізації державного та комунального майна. За 3,5 роки роботи проведено майже 260 тис. повністю прозорих для громадськості аукціонів, на яких виставлялися найрізноманітніші об’єкти – нерухомість, транспортні засоби, земельні ділянки та багато іншого. Сума, яка протягом цього періоду поповнила бюджети всіх рівнів, зараз складає 22,8 млрд. грн.

«Українська універсальна біржа» має великий досвід організації та проведення електронних аукціонів – більше 20 років ми приймаємо активну участь в реформуванні вітчизняної економіки. Наша компанія створює всі умови для того, щоб клієнтам було зручно приймати участь у торгах арештованим майном. Ми індивідуально працюємо з кожним учасником: персональний менеджер допоможе зареєструватися на сайті sale.uub.com.ua, знайти потрібний аукціон та розробити переможну стратегію. Підписавшись на Email-розсилку та Telegram-канал УУБ, ви вчасно дізнаєтеся про появу нових аукціонів з продажу арештованого майна в Україні. Також на нашому YouTube-каналі є покрокові відео-інструкції, завдяки яким можна швидко опанувати роботу з електронною системою Прозорро.Продажі.