Лісові господарства України вже отримали 36 млн. грн. прибутку, беручи участь в аукціонах з продажу необробленої деревини у Києві, Рівному, Тернополі та інших містах. Внаслідок спільної роботи Міністерства енергетики і захисту довкілля та ДП «Прозоро.Продажі» вдалося досягти таких ефективних результатів.

На Прозоро.Продажі стартували аукціони з продажу необробленої деревини у Києві

Великі лісозаготівельні організації Київської області, дохід яких складає більше 10 млн. грн. на рік, повинні реалізовувати партії необробленої деревини через електронні торги на Прозоро.Продажі. Це відбувається в рамках експериментального проекту з 01.02.2020 року.

Чому уряд вирішив ввести такі нововведення? Це значно спростить процес реалізації лісоматеріалів, зробить його економічно вигідним для вітчизняних лісгоспів та відкритим для громадськості.

Незаконні дії, корупційні схеми – ось з чим асоціювався продаж лісу-кругляку в Україні протягом довгого часу. З появою і активною діяльністю системи Прозоро.Продажі, яка приносить свої плоди, влада наважилася вступити в боротьбу з тіньовим ринком лісоматеріалів.

Електронні торги – це інноваційний та оптимальний інструмент, який руйнує корупційну завісу, поповнює держбюджет та налагоджує економіку країни. За чотири роки існування такої процедури на офіційних майданчиках Прозоро.Продажі, наприклад Українській універсальній біржі, була проведена 301 тисяча публічних аукціонів, дохід у держбюджет від яких склав 28 млрд. грн. До цього процесу долучилася 21 тисяча учасників.

Відтепер усі охочі зможуть взяти участь в аукціонах з продажу необробленої деревини в Києві. Сировина, що була заготовлена заздалегідь, буде реалізована за конкурентною ринковою ціною. Окрім цього, з’явилася можливість здійснювати ефективний контроль цільового використання такого затребуваного і прибуткового ресурсу, як ліс-кругляк.

Аукціони з продажу необробленої деревини у Києві на майданчику УУБ

Відповідно до нових законодавчих актів, на публічні торги необробленою деревиною зараз виставляють тільки лоти обсягом від 150 куб. м. та вартістю від 200 тис. грн. Партії лісоматеріалів меншого обсягу поки що продаватимуть на звичайних аукціонах.

Але позитивні результати від реалізації необробленої деревини Prozorro.Sale говорять самі за себе, і скоро вся подібна сировина буде продаватися саме через систему електронних торгів.

Майданчик sale.uub.com.ua закликає всіх бажаючих взяти участь в аукціонах з продажу необробленої деревини в Києві. У нас працюють найкращі та найдосвідченіші фахівці, які мають справу з електронною системою Прозорро.Продажі від самого початку її роботи. Вони готові дати відповідь на будь-яке ваше запитання.

ІТ-спеціалісти розробляли наш сайт таким чином, щоб кожен зміг з легкістю розібратися у тонкощах онлайн-торгів.

Для того, щоб першим бути в курсі нових та вигідних для вас аукціонів з продажу лісових ресурсів, підключайте Email-розсилку та зручні Telegram-бот і Viber-бот.