З 01 лютого 2020 року великі лісозаготівельні організації зобов’язані виставляти свою продукцію на електронні аукціони з продажу необробленої деревини в Чернігові, Тернополі, Житомирі та інших регіонах України.

Метою нової ініціативи Міністерства енергетики і захисту довкілля та Держаного підприємства «Прозорро.Продажі» є забезпечення повної прозорості ринку лісових ресурсів, а також спрощення моніторингу їх обігу та цільової експлуатації.

На Прозоро.Продажі проводяться аукціони з продажу необробленої деревини у м. Чернігів

Не так давно уряд ухвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини». На основі цього документа майже всі лісоматеріали в Україні реалізуються на електронних торгах Прозоро.Продажі.

Цей процес відбувається на спеціальних майданчиках на зразок Української універсальної біржі, які мають остаточно зруйнувати корупційні схеми на ринку лісових ресурсів та вивести його з тіні. Але існують певні обмеження щодо лотів: обсяг має складати 150 куб. м. і більше, а вартість має стартувати від 200 000 грн.

Окрім запровадження електронного обліку та моніторингу заготовленої деревини, встановлено заборону на суцільну вирубку карпатських лісів. Ця кампанія ще на крок наблизила Україну до ЄС.

Раніше лісоматеріали продавалися за прямими договорами, які тягли за собою тіньові схеми та чималі «відкати». Ініціаторами проведення публічних аукціонів з реалізації необробленої деревини на модулі Прозоро.Продажі стали експерти електронної системи, Держлісагентство та фахівці Офісу ефективного регулювання. Така процедура дозволяє тримати всю інформацію про торги у відкритому доступі для будь-кого, знищуючи таким чином корупційний фактор.

Аукціони з продажу необробленої деревини в Чернігові на майданчику УУБ

Прибуток держави за чотири роки продажу найрізноманітніших об’єктів на електронних аукціонах складає 28 млрд. грн. До процесу поповнення держбюджету долучився і майданчик Української універсальної біржі. Наші фахівці від самого початку створення системи Прозоро.Продажі працюють для того, щоб ви отримували потрібне майно за вигідними умовами.

Пройшовши швидку процедуру реєстрації на сайті sale.uub.com.ua, ви отримуєте доступ до таких аукціонів з продажу необробленої деревини у м. Чернігів від ДП «Борзнянське лісове господарство» та ДП «Корюківське лісове господарство»:

• круглі лісоматеріали: дуб звичайний, вільха чорна, клен гостролистий, сосна звичайна;

• деревина для промислового використання: ясен звичайний, тополя тремтяча, береза повисла.

На YouTube-каналі майданчика Української універсальної біржі ви знайдете безкоштовні відео-інструкції, у яких детально демонструється процес проведення електронних торгів. Щоб дізнаватися інформацію про нові аукціони, підключайте Telegram-бот та Viber-бот.