1 лютого 2020 року стартували нововведення, які передбачають проведення великих аукціонів з продажу необробленої деревини в Житомирі, Львові, Києві, Черкасах та інших містах України на офіційних електронних майданчиках системи Прозоро.Продажі.

За чотири роки держава отримала позитивний досвід проведення публічних торгів у різних сферах: купівля і здача в оренду земельних ділянок та нерухомості, мала приватизація, реалізація майна банкрутів, транспортних засобів та ін. Тепер до цього списку приєдналися лісоматеріали.

За перші три місяці продажу деревини в електронній системі Прозорро.Продажі держбюджет поповнився на 88 млн. грн. Тож цей напрям по праву вважається одним з найперспективніших.

Переваги проведення аукціонів з продажу необробленої деревини у Житомирі на Prozorro.Sale

На електронні торги Прозоро.Продажі виставляються великі партії деревини від лісових господарств, які отримують в рік більше 10 млн. грн. прибутку. Такий процес став частиною експериментального проекту по виведенню української економіки з тіні.

Крім цього, було запроваджено карту планових вирубок та електронний реєстр заготівель для моніторингу обліку лісових ресурсів як відповідними органами, так і звичайними громадянами.

Перевагою онлайн-торгів у системі Прозоро.Продажі є те, що вони абсолютно публічні, на відміну від прямих договорів, на хід яких можна впливати. При проведенні електронних аукціонів інформація про переможця, обсяги і вартість товару розміщується в центральній базі даних і знаходиться у відкритому доступі.

Також досягненнями такої процедури, як торги в режимі онлайн, стали розширення масштабів ринку лісових ресурсів та формування справедливої ціни на деревину у чесній конкуренції.

Поки діє експериментальний проект, на аукціони допускаються лоти, об’єм яких стартує від 150 м³, а ціна від 200 тис. грн. Інші обсяги сировини продовжуватимуть продаватися на звичайних біржових торгах, але, зважаючи на успіх ініціативи, їх планують теж перевести на майданчики Прозоро.Продажі на зразок Української універсальної біржі.

Які аукціони з продажу необробленої деревини у Житомирі проходять на майданчику УУБ

Необроблену деревину в Україні купують як представники малого та середнього бізнесу, так і великі промислові підприємства.

На сайті Української універсальної біржі реалізовують найрізноманітнішу деревину хвойних та листяних порід від різних лісових господарств. У Житомирській області це такі:

• Білокоровицьке;

• Коростенське;

• Лугинське;

• Овруцьке;

• Ємільченське;

• Малинське ЛГ.

Реєструйтеся на сайті sale.uub.com.ua в один клік та швидко знаходьте потрібні лоти завдяки зручному інтерфейсу. Наші спеціалісти зробили все, аби участь в електронних аукціонах проходила для вас вигідно та з комфортом. Скористайтеся Telegram-ботом та Viber-ботом, які будуть вам нагадувати про проведення торгів. А також налаштовуйте Email-розсилку на майданчику за допомогою фільтрів, щоб не проґавити цікаві аукціони.