Як і у інших регіонах країни, 01 лютого 2020 року відбувся старт продажу необробленої деревини у Львові на аукціоні Прозорро.Продажі. Перехід до відкритих онлайн-торгів був зумовлений значною кількістю корупційних махінацій у цій сфері. До того ж, аукціони, що проходять в електронному форматі, є надзвичайно ефективними.

За чотири роки роботи в системі вже організовано 301 тис. публічних торгів, до яких долучилися 21 тис. учасників. Загальний прибуток від продажу або здачі в оренду державних і комунальних активів на сьогоднішній день складає 28,1 млрд. грн. І ці показники зростають щодня, адже завдяки співпраці держави і ДП «Прозорро.Продажі» тут постійно відкриваються нові напрямки.

Особливості прозорого аукціону з реалізації необробленої деревини у м. Львів

Необроблена деревина – відносно новий, але надзвичайно успішний напрямок на Prozorro.Sale. Це частини повалених дерев і цілих колод, заготовлених для подальшого використання, наприклад, у промисловому виробництві.

Відкриті аукціони з реалізації лісу-кругляку у Львові проводилися на електронному майданчику Української універсальної біржі і раніше. Однак лісгоспи оголошували їх лише за власним бажанням, чим нерідко користувалися старі корупціонери. Домовляючись з покупцями напряму, вони позбавляли довірені їм підприємства законних прибутків, отримуючи за це значні грошові компенсації.

Торги регулюються прийнятою у грудні 2019 р. Кабінетом Міністрів Постановою №1178, що стосується запуску експериментального проекту з продажу необробленої деревини на аукціонах Прозорро.Продажі. Поки що під її дію потрапляють лише найбільші лісокористувачі, які за підсумками 2018 р. отримали 10 мільйонів гривень чистого прибутку. Тепер вони зобов’язані виставляти на відкриті онлайн-аукціони щонайменше 25% від загального обсягу заготовленої сировини. Виключення становить необроблена деревина, що використовується у наступних цілях:

• для потреб населення, а також фізичних осіб-підприємців;

• була заготовлена для Збройних сил;

• деревна сировина, необхідна для гарантування національної безпеки країни;

• матеріали, що можуть бути використані у разі настання форс-мажорної ситуації.

Переваги аукціону з продажу необробленої деревини у Львові на майданчику sale.uub.com.ua

Електронний майданчик Української універсальної біржі від самого початку співпрацює з системою Прозорро.Продажі. Саме подібні платформи забезпечують половину успіху, адже вони безпосередньо комунікують з учасниками кожного аукціону з продажу необробленої деревини у Львові та інших містах. Таким чином, державним підприємствам не потрібно самостійно шукати покупців, вести з ними перемовини та витрачати кошти на рекламу.

Ми допомагаємо клієнтам правильно підготуватися до участі у торгах: підкажемо, як правильно зібрати необхідний пакет документів, допоможемо відшукати ідеальний лот та вчасно нагадаємо про старт аукціону. Якщо ви хочете прийняти участь у торгах з реалізації необробленої деревини у Львові, Харкові, Хмельницькому чи будь-якому іншому місті України, підписуйтеся на нашу Email-розсилку або регулярно отримуйте інформаційні сповіщення у Telegram- або Viber-боті УУБ.