Для користувачів створена детальна інструкція на Прозоро, яка пояснює процедуру участі у закупівлях, як для постачальників, так і для замовників.

Слід розпочати з реєстрації в системі, тому що тільки після цього ви зможете ставити питання, подавати пропозиції і оскаржувати тендери. Електронна система працює цілодобово, окрім планових профілактичних робіт.

Реєстрація відбувається не в самій системі ProZorro , а на одному з майданчиків, який є частиною системи. В інструкції програми Прозоро є перелік майданчиків, якими ви можете скористатися.

Одним із таких є електронний майданчик Української універсальної біржі, який працює в різних напрямках:
  • організація та проведення аукціонів;

• реєстрація контрактів на експорт сільськогосподарської продукції;

• дослідження попиту та пропозиції окремих товарів в Україні та за кордоном;

• організація та проведення тендерів.

Для реєстрації на сайті потрібно натиснути відповідну кнопку. Це передбачає внесення деяких ваших даних:
  • дані про підприємство;

• ел. пошта;

• телефон;

• пароль.

Наступний крок – підписання договору з майданчиком та поповнення балансу учасника. Відтепер на електронному майданчику знаходиться ваш особистий кабінет. Служба підтримки майданчика УУБ допоможе вам у оформленні закупівлі і проконсультує на всіх етапах тендеру.

Після процесу реєстрації передбачена окрема інструкція Прозорро для замовників та постачальників.

Інструкція Прозоро по держзакупівлях для замовників

Якщо ви бажаєте здійснювати держзакупівлі через електронну систему ProZorro, слід для початку скористатися інструкцією Прозоро для замовників. У ній подано чіткий алгоритм дій, який розпочинається з реєстрації.

Після проходження процедури реєстрації потрібно перейти на свою електронну скриньку, яка вказувалася при реєстрації, відкрити лист, що надійшов від майданчика, та перейти за посиланням. Таким чином ви підтверджуєте реєстрацію. Далі перейдіть до особистого кабінету та заповніть поля, відмічені зірочкою - вони є обов’язковими.

Останнім кроком реєстрації є заповнення форми «Користувач», де ви вказуєте особу, що буде здійснювати всі операції на електронному майданчику.

За чіткою інструкцією Prozorro далі відбувається процес ідентифікації. Він передбачає два етапи: підписання договору з одним із електронних майданчиків, які під’єднані до системи Прозорро (цей процес є безкоштовним), та плата за реєстрацію.

Інформацію про те, що ідентифікація пройшла успішно, можна знайти на електронній пошті. Після цього натискаєте на кнопку “Зберегти” та починаєте створювати закупівлі.

Підписання договору з майданчиком Українська універсальна біржа дає вам переваги на ринку держзакупівель, адже наша ціль – провести тендер на найвищому рівні та створити комфортні умови для учасників.

Наш майданчик має низку суттєвих переваг:

• зрозумілий інтерфейс;

• доступ до актуальної бази державних закупівель;

• стабільність і надійність;

• якісна технічна підтримка;

• актуальна інформація.

Перелік необхідних документів для підписання договору є на нашому сайті tender.uub.com.ua.

Після реєстрації та ідентифікації наступним кроком стане формування закупівлі. Просто натискаєте кнопку “Створити закупівлю” на головній сторінці електронного майданчика або перейдіть у розділ “Мої закупівлі”.

Згідно з інструкцією для роботи в Прозоро, при створенні закупівлі замовник вказує найменування товару чи послуги, вартість, яку він очікує, а також завантажує тендерну документацію.

Наступний етап має назву “Кваліфікація”. На момент цього етапу система вже оголосила переможця, і замовник перевіряє, чи може постачальник виконати всі необхідні умови. У разі певних невідповідностей замовник має право на відмову від послуг цього постачальника і вибрати того, хто зайняв друге місце у тендері. Замовник має опублікувати оголошення про виконання чи невиконання договору, вказавши при цьому предмет держзакупівлі, ціну, найменування виконавця і дату, коли договір був виконаний. У разі невиконання договору потрібно вказати причину.

Інструкція із закупівель на Прозоро для постачальників

Існує окрема інструкція Прозоро для постачальників. Для замовників і постачальників реєстрація через систему Прозорро не має суттєвих відмінностей. Однак різняться дані, які вносять обидві сторони в особистому кабінеті.

Збігається також і процедура ідентифікації. Тільки після її підтвердження і постачальник, і замовник можуть вийти з тестового режиму програми і розпочати участь у закупівлях.

Далі постачальник, користуючись електронним майданчиком, обирає потрібний йому тендер, ознайомлюється з умовами і, якщо його все влаштовує, натискає “Прийняти участь”. Таким чином фізична чи юридична особа стає учасником тендеру, про що їй буде надіслано спеціальне повідомлення на електронну пошту. У повідомленні також буде розміщена інформація про дату і час проведення тендеру. Після цього у визначений час відбувається безпосередньо процедура закупівлі.

Клієнти електронного майданчика Українська універсальна біржа завжди у виграші, адже наша платформа постійно вдосконалюється і працює на перспективу. На нашому сайті ви можете швидко зареєструватися, користуючись інструкціями Прозоро, та взяти участь у вигідній закупівлі для вашого підприємства. Чекаємо на вас на сайті tender.uub.com.ua.