Купити ліс-кругляк у Києві відтепер можливо онлайн на майданчику Української універсальної біржі. У лютому 2020 року Міністерством енергетики і захисту довкілля та ДП «Прозоро.Продажі» був запущений експериментальний проект, який передбачає реалізацію необробленої деревини великих обсягів на електронних аукціонах. Цей процес відбувається на основі відповідної Постанови Кабміну.

Стартував продаж лісу-кругляку в Києві через Prozorro.Sale

До переходу на електронну систему реалізація необробленої деревини в Україні відбувалася за прямими договорами між представниками лісозаготівельних підприємств та деревообробних організацій, що створювало сприятливі умови для розвитку корупції та тіньового ринку.

Приватний бізнес свідомо ігнорував публічні торги та отримував значні хабарі, спілкуючись без посередників. Дані про обсяги проданої сировини та її вартість, а також про вирубку лісів були приховані від громадськості. У результаті таких схем держава втрачала мільйони гривень щороку.

Купівля-продаж лісу-кругляку в Києві та інших регіонах України через електронну систему Прозоро.Продажі допомагає мінімізувати корупційні зловживання, зробити процедуру збуту лісоматеріалів більш відкритою та покращити економічну ситуацію в країні. Усе це завдяки тому, що доступ до інформації про проведення та результати аукціону мають не тільки контролюючі органи, а й кожен громадянин.

Нові правила передбачають виставлення на продаж товарів тих лісгоспів, які отримують протягом року більше 10 млн. грн. доходу. На електронних торгах вони повинні реалізовувати не менше 25% від загального обсягу продукції. Щоб створити лот, необхідно відібрати деревину одного сорту об’ємом 150 м³ і більше або вартістю від 200 тис. грн.

Аукціони Прозоро.Продажі, які започаткували 4 роки тому, стали впевненим початком антикорупційної кампанії в Україні та одним з найуспішніших проектів у світі з покращення державної економіки.

Дізнайтеся ціни на ліс-кругляк у Києві на майданчику УУБ

Завдяки проведенню онлайн-аукціонів з продажу необробленої деревини місцеві бюджети поповнились на 88 млн. грн. за досить короткий час. Такі результати дозволяють зарахувати напрямок продажу лісоматеріалів до одних з найперспективніших та найприбутковіших.

Кожен охочий може зареєструватися на відкриті торги на майданчику Української універсальної біржі. Зробити це просто. Виконайте наступні дії:

• зареєструйтесь на сайті sale.uub.com.ua;

• передивіться список лотів, які вас цікавлять;

• увійдіть у свій профіль і подайте заявку на участь;

• завантажте потрібну документацію;

• сплатіть реєстраційний та гарантійний внески;

• розробіть переможну стратегію зі спеціалістами майданчика УУБ;

• зробіть ставку та перемагайте.

Щоб першим дізнатися вартість кубометра лісу-кругляку в Києві, встановлюйте Telegram-бот і Viber-бот та підключайте Email-розсилку від майданчика УУБ. Чекаємо вас на нашій офіційній сторінці у Facebook, де щодня розміщується актуальна інформація про проведення онлайн-аукціонів.