Купуйте ліс-кругляк у Київській області та в інших регіонах України на електронних аукціонах Прозоро.Продажі. Ця реформа почала діяти з 01.02.2020 року.

Продаж лісу-кругляку та сухостою у Київській області на Prozorro.Sale

Раніше на публічні торги виставлялися різноманітні лоти від земельних ділянок до металобрухту, тепер сюди доєдналася ще й необроблена деревина. Такі зміни потрібні нашій країні, щоб звільнити ринок лісоматеріалів від корупції та тіньових схем.

Інноваційний проект Прозоро.Продажі почав свою роботу у 2016 році. Завдяки йому будь-хто зможе придбати активи, які знаходяться в державній, комунальній чи приватній власності. Це дозволяє поповнити бюджет країни шляхом реалізації об’єктів, які не використовувались роками, а тепер швидко знайшли нових власників.

Досить поширений запит в Інтернеті «Купити ліс-кругляк у Кагарлику Київської області». Це лісництво є частиною Ржищівського лісгоспу, яке є одним з найбільших та найпродуктивніших у Київській області. Згідно з постановою Кабінету Міністрів № 1178 «Про проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини», деревообробні підприємства зобов’язані закуповувати сировину на майданчиках Прозоро.Продажі.

Прозорість процедури реалізації лісу-кругляку – мета даної реформи. На сьогодні в Україні частка тіньового ринку складає 20%. Часто лісгоспи та деревообробні компанії напряму домовляються між собою, і останні купують сировину фактично по собівартості. Цей процес є негативним для економіки країни, адже держава таким чином втрачає мільйони гривень.

Система Прозоро.Продажі разом з електронним обліком деревини контролює обіг лісових ресурсів від моменту заготівлі до укладання договору з переможцем. Завдяки цьому корупційні схеми та незаконні махінації стають неможливими. Усі дані, а саме вартість товару, його обсяги, переможець торгів, публікуються у центральній базі даних і знаходяться у відкритому доступі.

На електронні аукціони виставляється ліс-кругляк у Київській області від виробників, що отримують у рік дохід від 10 млн. грн. Такі організації повинні виносити на продаж не менше 25% від загальної кількості заготовлених лісоматеріалів.

Але майбутні лоти формують за таких умов:

• деревина має бути одного сорту;

• обсяг товару повинен складати 150 куб. м. і більше;

• вартість лота має стартувати від 200 000 грн.

Купуйте ліс-кругляк пиловник у Київській області на майданчику УУБ

Майданчик Української універсальної біржі запрошує стати своїм клієнтом та придбати необроблену деревину найрізноманітніших сортів. Ви зможете одразу отримати доступ до актуальних аукціонів, пройшовши процедуру реєстрації в один клік та сплативши реєстраційний та гарантійний внески.

Звертайтеся до наших спеціалістів, щоб дізнатися ціну чи купити ліс-кругляк у Київській області. Ми гарантуємо вам бездоганний сервіс, а також надійну технічну та клієнтську підтримку.

Щоб першим довідуватися про появу нових аукціонів, налаштуйте електронну розсилку на сайті sale.uub.com.ua та підключайте Telegram-бот і Viber-бот УУБ.