Бажаєте купити кругляк сосни без довгого пошуку та зайвої бюрократії? З 01.02.2020 р. у системі Прозоро.Продажі стартували публічні аукціони з реалізації великих партій необробленої деревини, до яких можуть долучитися всі охочі. Для цього потрібно зробити лише один крок – зареєструватися на майданчику Української універсальної біржі.

Поспішайте купити ліс-кругляк сосни на Prozorro.Sale

Чесність і відкритість, швидкість і зручність – ось принципи, на яких побудований продаж лісоматеріалів у системі Прозоро.Продажі.

Відповідно до Постанови № 1178 «Про проведення онлайн-торгів з реалізації необробленої деревини», великі партії кругляка сосни (від 150 м³) можна придбати на публічних торгах. Цей проект започаткований фахівцями Держлісагентства та Офісу ефективного регулювання BRDO, Міністерством енергетики і захисту довкілля разом з громадськими активістами. Він діятиме до 1 квітня 2021 року.

Поки що нововведення поширюються тільки на великі лісові господарства, дохід яких складає від 10 млн. грн. на рік, але незабаром радіус дії охопить і менші організації.

Електронна система Прозоро.Продажі розпочала свою роботу у 2016 році. А у 2018 році вона набула статусу Державного підприємства, яке підпорядковується Міністерству розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Prozorro.Sale надає всі необхідні технічні і людські ресурси для того, щоб електронні аукціони проходили згідно з нормами чинного законодавства.

Придбати чи продати ліс-кругляк сосни можуть зареєстровані користувачі майданчика Української універсальної біржі, який підключений до центральної бази даних. Користувачі платформи вільно обирають сорт деревини. Це можуть бути хвойні, листяні або мало-листяні породи (сосна, ялина, ялиця, бук, клен, дуб, ясен) та лісоматеріали для промислового використання.

Ціна на ліс-кругляк сосни на майданчику sale.uub.com.ua

Публічні аукціони Прозоро.Продажі дозволяють вивести з тіні значну частину ринку лісових ресурсів. Натомість реалізація деревини за прямими договорами продукувала безліч корупційних схем. Представники зеленого бізнесу грішили приховуванням обсягів заготовленої сировини, занижуванням цін на користь окремих учасників або навпаки, завищуванням початкової вартості товару, щоб домовитися з клієнтом один на один. Роками вибудовувалась система «договорняків» і «відкатів», на фоні якої держбюджет втрачав солідні суми.

Система Прозоро.Продажі справляється з цими проблемами, роблячи торги необробленої деревиною чесними і відкритими. Завдяки публічними аукціонам, у яких приймали участь і клієнти майданчика Української універсальної біржі, держава вже отримала більше 28 млрд. грн. прибутку. І він зростає з кожним днем.

Вам потрібна допомога чи інформація про ціну за куб кругляка сосни? Телефонуйте нашим консультантам за номером (044) 221-32-33. Також підключайте Email-розсилку та зручні Telegrаm-бот і Viber-бот.