За лічені дні у системі Прозорро.Продажі з’явиться перелік земельних ділянок, виставлених на аукціон. Відповідно до Закону № 2178-10, офіційне відкриття ринку землі відбудеться 01 липня 2021 року. Ділянки сільськогосподарського призначення займають 70% від усього земельного фонду держави.

Такий крок з боку влади став надзвичайно важливим для регулювання агросектору, в якому останні 20 років панували маніпуляції та залякування громадян тотальною скупкою найродючіших угідь можновладцями. Наслідком цих дій стала недовіра населення, 15% якого володіє чималою частиною с/г ділянок, до земельної реформи.

Земельні ділянки, виставлені на аукціон, доступні на Прозорро.Продажі

Запускаючи повноцінний земельний ринок, влада забезпечує українцям реалізацію законного права на вільне розпорядження своїм майном. Така можливість у громадян була відсутня протягом останніх 20 років. Наразі уже всі готові до виставлення земельних ділянок на торги.

Долучитися до них потенційні покупці можуть через електронну систему Прозорро.Продажі, попередньо зареєструвавшись на майданчику Української універсальної біржі. Завдяки онлайн-платформам для проведення прозорих аукціонів всі угоди між організаторами та переможцями є абсолютно чесними та безпечними.

Така процедура торгів державним і комунальним майном діє із 2016 року. Вона зарекомендувала Україну як демократичну державу, яка долає корупцію та гарантує своїм громадянам конституційне право використання своїх активів на власний розсуд.

Сільськогосподарські землі хоч і є цінним ресурсом, але через довготривалу дію мораторію вони знецінилися. Люди не отримували належних прибутків від цього активу, адже реалізували його незаконно, за тіньовими схемами. Здача приватних паїв в оренду також не була вигідною стратегією. Користування аграрними угіддями великі підприємства оплачували лише символічно, отримуючи при цьому чималий дохід від с/г діяльності.

Перелік земельних ділянок на аукціонах розміщуватимуть на майданчику УУБ

Виставлення земельних ділянок на аукціони в електронному форматі допоможе досягти відкритості процесу та рівності серед учасників. Для них однаково будуть доступні лоти із державним і комунальним майном із різних регіонів України. Зареєструвавшись у системі Прозорро.Продажі, кожен потенційний покупець матиме рівні шанси на перемогу, адже завдяки цій процедурі корупційні домовленості зводяться нанівець.

На майданчику Української універсальної біржі ви не тільки знайдете всі потрібні лоти, а й отримаєте якісний сервіс від наших менеджерів. Якщо у вас виникли питання, звертайтеся до них за телефоном (044) 221-32-33. Не пропустіть відкриття ринку землі, підключивши Email-розсилку з актуальними торгами, а також зручні Viber- та Telegram-бот. Шукайте корисну інформацію та новини щодо продажів державних об’єктів на сторінці УУБ у Facebook.

Перемагайте на аукціонах з продажу сільгоспугідь разом із фахівцями майданчика sale.uub.com.ua!