Починаючи з 01.02.2020 року продати ліс-кругляк сосни в Харкові зможуть усі зацікавлені особи через електронну систему Prozorro.Sale. Торги лісоматеріалами на найуспішнішій антикорупційній платформі України стартували з подачі Міністерства енергетики і захисту довкілля. Запорукою перемоги на публічних аукціонах стане реєстрація на офіційному майданчику Української універсальної біржі.

Реалізація кругляка сосни в Харкові на Прозоро.Продажі

У 2019 році Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини». Згідно з нею, лісоматеріали, заготовлені великими підприємствами, реалізуються на акредитованих майданчиках, підключених до модуля Прозоро.Продажі. Винятки становить сировина для потреб армії та національної безпеки України, а також на випадок надзвичайних ситуацій.

Ринок лісу тривалий час піддавався нищівній критиці за порушення законодавчих норм. Саме тому було прийнято рішення проводити у цій галузі публічні аукціони, що значно відрізняються від існуючих процедур продажу необробленої деревини. Позитивний досвід у сфері нерухомості, земельних ділянок, малої приватизації доводить чесність та неупередженість торгів у системі Прозоро.Продажі. За чотири роки її існування держбюджет поповнився на 28 млрд. грн.

Максимально прозорий процес продажу лісу-кругляка сосни в Харкові та інших регіонах України передбачає доступ до інформації про торги, яка одночасно публікується на всіх майданчиках, підключених до модуля Prozorro.Sale. Однією з таких платформ є Українська універсальна біржа, де ознайомитись з даними можуть не лише контролюючі органи, а й звичайні громадяни.

Продам ліс-кругляк сосни в Харкові на майданчику УУБ

Сайт sale.uub.com.ua гарантує всім користувачам рівні умови для участі в аукціонах з продажу необробленої деревини. Окрім громадян України, до них допускаються вітчизняні та іноземні організації, які вчасно зареєструвалися на майданчику Української універсальної біржі та сплатили реєстраційний та гарантійний внески.

Лісозаготівельні компанії менше ніж за два місяці від початку продажів лісу-кругляка на Prozorro.Sale отримали 36 млн. грн. чистого прибутку. Усього ж за чотири роки роботи електронної системи державні і комунальні підприємства одержали більше 28 млрд. грн.

Тож реалізація необробленої деревини – це перспективний напрямок, який дозволяє розширити ринок лісоматеріалів та поповнити держбюджет.

Дізнатися більше про те, як купити кругляк сосни в Харкові можна, зателефонувавши нашим експертам за номером (044) 221-32-33.

Щоб бути першим, хто дізнається про появу нових аукціонів з продажу лісових ресурсів, користуйтеся Telegram-ботом та Viber-ботом УУБ, а також налаштовуйте онлайн-розсилку за фільтрами на сайті sale.uub.com.ua. Беріть участь у торгах та перемагайте разом з експертами майданчика Української універсальної біржі.