Починаючи з 2015 р. продаж арештованого майна у Києві здійснюється через спеціальну систему електронних торгів, створення якої ініціювало Міністерство юстиції. Однак сьогодні її використання викликає багато сумнівів. Через регулярні повідомлення про порушення законодавства, зокрема Порядку реалізації арештованого майна, влада вирішила кардинально змінити підхід до продажу конфіскованих об’єктів. У найближчому майбутньому для цього використовуватимуться електронні майданчики Прозорро.Продажі.

Арештоване майно у Києві можна купити на майданчиках Prozorro.Sale

П’ять років тому система електронних торгів арештованим майном дозволила виставити на продаж десятки конфіскованих активів, надавши доступ до аукціонів усім бажаючим. По суті це був перший в Україні законний механізм продажу різноманітних об’єктів, вилучених за несплату боргів на користь кредиторів. Її головною метою було створення робочого інструменту з продажу арештованого майна у Києві та інших регіонах з використанням сучасних засобів електронної торгівлі.

До створення спеціальних програмних засобів, які зробили можливими проведення аукціонів у режимі онлайн, торги арештованим майном проводилися за зачиненими дверима. Це створювало безліч можливостей для корупційних схем: учасників не пускали у приміщення для аукціону, найпривабливіші лоти продавалися конкретним особам за навмисне заниженою ціною або й зовсім зникали у невідомому напрямку.

Завдяки новій системі електронних торгів, завдяки якій можна купити конфісковані державною виконавчою службою активи, держбюджет вже поповнився на 1,5 млрд. грн. Однак ця цифра мала б бути більшою – так вважають провідні експерти та громадські активісти. У грудні 2019 р. колишній Прем’єр-міністр О. Гончарук зробив офіційну заяву з приводу продажу арештованого майна у Києві та інших містах України через майданчики Прозорро.Продажі. Дане рішення стало наслідком численних скарг про незаконні махінації під час роботи державної системи торгів арештованим майном.

Вигідно придбати арештоване майно у м. Київ допоможуть фахівці електронного майданчика sale.uub.com.ua

Створений спільними зусиллями волонтерів, громадських активістів, Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, НБУ, ФГВФО та міжнародної організації Трансперенсі Інтернешнл Україна, інноваційний модуль ProZorro.Sale отримав звання одного з найкращих антикорупційних стартапів світу.

За три роки спільної роботи ДП «Прозорро.Продажі» та електронних майданчиків на зразок Української універсальної біржі вже проведено 291 тис. повністю прозорих аукціонів. Сьогодні тут успішно продається найрізноманітніше державне, комунальне і приватне майно. За цей час до бюджетів різних рівнів надійшло 25,8 млрд. грн. чистого прибутку, хоча раніше більшу частину цих коштів привласнювали недобросовісні чиновники.

Бажаєте купити арештоване майно у м. Київ? Звертайтеся до кваліфікованих працівників майданчика sale.uub.com.ua. Підписуйтеся на сторінку біржі у Facebook, отримуйте сповіщення про нові аукціони на особистий Email або через Telegram чи Viber-бот.