Аукціон з продажу необробленої деревини у Тернополі, Вінниці, Києві, Полтаві – відносно новий, але надзвичайно перспективний напрямок на Прозорро.Продажі. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів «Про впровадження експериментального проекту з реалізації необробленої деревини на електронних аукціонах», з 01 лютого 2020 р. найбільші лісгоспи України частину заготовленої сировини зобов’язані продавати на спеціальних акредитованих майданчиках. Ідеально для цього підходить платформа Української універсальної біржі.

Основні відмінності аукціону з продажу лісу у м. Тернопіль через систему Prozorro.Sale

Згідно діючих нормативно-правових актів, необробленою деревиною вважаються деревні матеріали, які отримують в процесі розділення на окремі частини повалених стовбурів або колод для їх подальшого використання у промисловому чи приватному виробництві.

За даними незалежних експертів, ще у минулому році близько 20% ринку деревини діяли з використанням тіньових схем. Досить поширена практика того часу: керівники лісгоспів напряму домовлялися з покупцями, знижуючи ціни в обмін на грошову винагороду. Як результат – підприємства зазнавали чималих збитків, в той час як окремі особи наживалися на державному ресурсі. Мінімізувати подібні зловживання та нарешті прибрати Україну з чорного списку найкорумпованіших країн світу допоможе продаж усіх державних і комунальних активів через електронні аукціони Prozorro.Sale.

Сьогодні дані про кожен онлайн-аукціон з продажу необробленої деревини у Тернополі, Рівному, Вінниці чи іншому регіоні України публікуються відкрито. Тож дізнатися, хто продавав, купував, які обсяги сировини були реалізовані та скільки у підсумку заплатив переможець торгів може будь-хто. Відтак навіть незначні порушення процедури легко зафіксувати та оскаржити. До того ж, суспільство завжди буде проінформовано щодо об’ємів заготівлі і цільового використання вирубаного лісу.

Зареєструватися на електронний аукціон з продажу необробленої деревини у Тернополі на майданчику sale.uub.com.ua

Продаж необробленої деревини на електронних аукціонах – досить новий напрямок роботи системи Prozorro.Sale. Однак він вже виявився вельми перспективним. За півроку на підключених до Центральної бази даних майданчиках оголошено 14 600 аукціонів, на які зареєструвалося більше 300 учасників. Сумарний дохід, отриманий вітчизняними лісгоспами за цей період, склав 194 млн. грн. І майже 30% з них сплатили клієнти майданчика Української універсальної біржі.

Як взяти участь в аукціоні з продажу необробленої деревини у Тернополі та інших містах України?

• Зареєструватися на сайті sale.uub.com.ua.

• Обрати потрібний лот.

• У особистому кабінеті на нашому майданчику завантажити усі необхідні документи.

• Сплатити реєстраційний і гарантійний внесок.

• Зробити ставку і перемогти!

Більше інформації про відкриті торги лісом ви можете дізнатися у наших консультантів - (044) 221-32-33. Також слідкуйте за оновленнями на офіційній сторінці УУБ у Facebook або підпишіться на зручні боти у Telegram чи Viber.