Пиловник хвойних порід – основна сировина, що використовується вітчизняними лісопилками для виготовлення різноманітної пилопродукції. До цієї категорії відносяться цілі колоди і кряжі, отримані після зрубування сосен, ялин, ялиць, смерек, кедрів. Після обробки пиловник хвойних порід використовується у промисловому і приватному будівництві, для створення внутрішнього декору будинків, у народних ремеслах.

Старт продажу пиловника хвойних порід в електронній системі Prozorro.Sale

Пиловник, що продається на електронних аукціонах, призначений для подальшого поперечного розпилювання. Цей матеріал використовується не лише вітчизняними деревообробними підприємствами – його також активно експортують закордон. При цьому деревна сировина має відповідати новим європейським стандартам, що також діють в Україні з 01 січня 2019 р.

Пиловник хвойних порід може бути середнього (діаметром від 14 до 24 см) або великого (від 26 см) формату, довжина колод коливається від 4 до 6,5 м. До 2020 р. такі матеріали продавали за прямими договорами, рідше – на звичайних електронних аукціонах. Для зниження рівня корупції уряд зобов’язав великі лісозаготівельні господарства (з річним прибутком мінімум 10 млн. грн.) щонайменше 25% місячної заготівлі реалізовувати через спеціальні майданчики на зразок sale.uub.com.ua.

Переваги використання електронної системи Prozorro.Sale для реалізації різних видів необробленої деревини, зокрема пиловника хвойних порід, очевидні. Люди, які займають керівні посади, більше не зможуть використовувати своє становище і вимагати з клієнтів хабарі та відкати. За сім місяців дії пілотного проекту вже проведено 833 публічні аукціони, сумарний прибуток від яких склав 201 млн. грн. Тепер ці гроші витрачаються на розвиток галузі та поповнюють державний бюджет.

В цілому ж за весь час роботи ДП «Прозорро.Продажі» на майданчиках на зразок Української універсальної біржі у онлайн-форматі пройшло 307 тис. прозорих торгів, на яких продавали та здавали в оренду різні види комунального, державного і приватного майна. До аукціонів долучилася 21 тис. учасників, а розмір прибутку, отриманого за чотири роки, вже сягнув 29 млрд. грн.

Продам пиловник сосни на майданчику sale.uub.com.ua

Враховуючи очевидний успіх електронних аукціонів з продажу пиловника сосни, кедра, ялини та дерев інших хвойних порід, Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів розпочато роботу над внесенням змін до Постанови КМУ №1178. Очікується, що у найближчому майбутньому на торги через Прозорро.Продажі виставлятимуть абсолютно всі лісоматеріали, а Держагентство лісових ресурсів раз у квартал оприлюднюватиме графік найближчих онлайн-аукціонів.

Якщо вас цікавить продаж пиловника сосни, ялиці чи інших хвойних дерев, просто зараз реєструйтеся на майданчику sale.uub.com.ua. Спеціально для наших клієнтів ми створили зручний інтерфейс, а також підготували команду добре навчених консультантів. Завдяки цьому приймати участь у аукціонах з продажу пиловника хвойних порід на нашій платформі стало надзвичайно просто та зручно.

Дізнатися всю актуальну інформацію про торги ви зможете, підписавшись на електронну розсилку, а також зручні Телеграм- та Вайбер-боти. Дивіться навчальні відео на нашому YouTube-каналі, долучайтеся до офіційної сторінки УУБ у Facebook, робіть ставки в аукціонах та перемагайте!