Створене у 2015 р. державне підприємство «СЕТАМ» від самого початку підпорядковувалося Міністерству юстиції. Сьогодні система електронних торгів арештованим майном представляє собою ефективний механізм продажу активів, вилучених державною виконавчою службою. Окрім цього, структура забезпечує впровадження актуальної державної політики в галузі виконання рішень суду та інших установ. На початку 2019 р. ДП «СЕТАМ» перейшло у сферу відповідальності АРМА – Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Торги СЕТАМ – переваги відкритих електронних аукціонів. Для чого потрібен Open.Market?

За п’ять років завдяки системі електронних торгів арештованим майном державі вдалося продати більше 24 000 об’єктів, вартість яких склала 4 млрд. грн. До того ж, у половині випадків ціна лоту, виставленого на аукціон СЕТАМ, зростала в 2 і більше разів. Лише за перший рік повноцінної роботи підприємство змогло продати різноманітних активів, в тому числі майна, що перебуває під арештом, більше, ніж на 1 млрд. грн.

Навесні 2017 р. керівництво системи торгів арештованим майном заявило про застосування під час проведення СЕТАМ торгів надсучасної технології захисту і зберігання інформації Blockchain. Вже за пів року було проведено перший аукціон з використанням блокчейну, що надійно захищає банківські транзакції від підробок. Ще через шість місяців кількість електронних аукціонів СЕТАМ, здійснених за допомогою захищеного ланцюжку блоків електронних грошових переказів, перевищила 24 000, п’ята частина з них була успішною і принесла державі майже 700 млн. грн.

Також у 2017 р. компанія запустила новий бренд під назвою Open Market – його метою є пов’язати в уяві громадськості діяльність ДП «СЕТАМ» з відкритістю, прозорістю та доступністю електронних аукціонів для всіх учасників. Точно таких принципів у своїй роботі дотримується і «Українська універсальна біржа» - один із провідних майданчиків, що вже три роки успішно організовує публічні онлайн-аукціони. З кінця 2019 р. платформа uub.in.ua являється офіційним оператором державного підприємства СЕТАМ, тож зареєстровані учасники майданчика теж отримали доступ до арештованих державою активів.

Арештоване майно на електронному аукціоні «СЕТАМ» - для чого потрібна реєстрація на майданчику uub.in.ua

Пройшовши нескладну процедуру реєстрації (у цьому вам допоможуть навчальні відео на YouTube-каналі біржі), приватні особи та юридичні компанії зможуть взяти участь в електронних торгах арештованим майном. Відповідно до офіційної статистики держпідприємства СЕТАМ, на аукціоні можна придбати досить ексклюзивне майно, арештоване державною виконавчою службою:

• люксові іномарки (вилучені, наприклад, за систематичну несплату аліментів);

• квартири і житлові будинки;

• земельні ділянки;

• заводи;

• літаки;

• яхти та пароплави.

Для бажаючих взяти участь в аукціоні вартість подібних лотів є значно нижчою за ринкову, тож це хороший шанс вигідно придбати цікавий об’єкт. В той же час довіра до операторів та самого механізму проведення онлайн-аукціонів дозволяє державі швидко отримати додаткові кошти до бюджету.

На рівні з СЕТАМ «Українська універсальна біржа» має кваліфікованих працівників та достатньо велику клієнтську базу, що допоможе залучити до онлайн-торгів ще більше активних учасників. Персональні консультанти швидко розв’яжуть будь-які питання, що стосуються реєстрації та підбору вигідних лотів. Також підписавшись на нашу Email-розсилку ви першими дізнаєтесь про цікаві аукціони. Тож якнайшвидше реєструйтеся на майданчику uub.in.ua, беріть участь в торгах арештованим майном і перемагайте!