З відкриттям ринку сільгосп угідь питання, скільки коштує гектар землі у Вінницькій області та інших регіонах України, хвилює багатьох вітчизняних аграріїв. Поки що ціни на паї, якими на момент запуску торгів володів фактично кожен шостий українець, є нижчими за середньоєвропейські. Однак з часом, за прогнозами експертів, вартість 1 га земель сільськогосподарського призначення значно збільшиться, чому посприяє і їх продаж на електронних торгах Prozorro.Sale.

Скільки коштує пай землі у Вінницькій області та інших регіонах на аукціоні Прозоро.Продажі

Ще до відкриття ринку сільськогосподарських угідь більш за все українських землевласників хвилювало питання, скільки буде коштувати пай землі у Вінницькій області та інших регіонах країни. За попередніми прогнозами їх вартість оцінювалася у 2000-3000 дол. США. Така низька ціна пов’язана з багаторічною забороною на продаж с/г ділянок. Відтак навіть через пів року вартість 1 га аграрних угідь в Україні лишається однією з найнижчих у Європі.

Вже за результатами перших аукціонів з купівлі-продажу земель сільгосппризначення можна було зробити висновок, що середня ціна реалізованих або зданих в оренду ділянок склала 26 000 грн./га. Скільки ж коштує гектар землі у Вінницькій області? Поки що вона лишається не надто високою. Результати нормативної грошової оцінки встановлюють вартість вінницьких паїв на рівні 27 000 грн./га. Однак фактично вона є однією з найнижчих в Україні – 16 000 грн./га. Найбільше ж покупці готові платити за земельні ділянки у Закарпатській, Київській та Одеській областях – 49 000, 45 000 і 39 000 грн. за 1 гектар відповідно.

Купити або продати сільськогосподарські угіддя швидко, прозоро та за реальною ринковою ціною ви зможете на спеціальних електронних майданчиках Прозорро.Продажі. Так, платформа ТОВ «Українська універсальна біржа» має відповідну акредитацію та вже більше п’яти років готує учасників до онлайн-торгів.

Скільки коштує 1 гектар с/г землі у Вінницькій області на майданчику sale.uub.com.ua?

На сьогоднішній день з ЕТС Прозоро.Продажі співпрацюють більше 40 офіційних електронних майданчиків, що дозволяє залучити до аукціонів якомога більше учасників. Як наслідок, під час чесного змагання на лоти встановлюється дійсно справедлива, ринкова ціна. Так, починаючи з 01 липня 2021 р., на Prozorro.Sale вже оголошено 3 800 земельних торгів сумарною вартістю щонайменше 1 120 000 000 грн. А їх площа вже перевищила 20 тис. га.

Хочете дізнатися, скільки коштує пай землі у Вінницькій області чи якомусь іншому регіоні України? Звертайтеся до консультантів майданчика ТОВ «Українська універсальна біржа» - (044) 221-32-33. Наші експерти мають великий досвід проведення біржових операцій. Ми забезпечуємо якісну підтримку на кожному етапі електронного аукціону. Просто зараз підпишіться на щоденну E-mail-розсилку, наші земельні боти у Telegram або Viber, обирайте прибуткові торги та перемагайте!