Дуб - це одна з найпоширеніших порід українських лісів. Він представлений в усіх природних зонах України та займає майже четверту частину всього лісового фонду нашої держави. Це дозволяє заготовляти дубові лісоматеріали у величезних масштабах.

Ще один фактор, що впливає на широку експлуатацію деревини цієї породи - її чудова якість. Дуб-кругляк, ціну за куб якого можна проаналізувати на електронних торгах ТОВ УУБ, володіє унікальними характеристиками щільності та міцності, що й визначає неабиякий попит на нього.

Ще декілька років тому продаж необробленої деревини здійснювався через закриті аукціони, що створювало низку проблем (корупція, відсутність моніторингу за використанням лісоматеріалів). Сьогодні ситуація має інший вигляд завдяки змінам у законодавстві, які реформували відносини на ринку. Відтепер реалізація деревини відбувається абсолютно відкрито через ліцензовані торгові біржі на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Як формується ціна за куб дуба-кругляка на онлайн торгах

Дуб-кругляк, ціна за куб якого визначається його характеристиками, є основною сировиною вітчизняних деревообробних підприємств. На це впливає два фактори - широкий ареал поширення деревини цієї породи та її якість. Чудовим доповненням також є те, що дубові матеріали є досить легкими в обробці, що дозволяє виготовляти з них найрізноманітніші предмети.

Деревина дуба вважається еталоном міцності та щільності. Такий ефект досягається завдяки тому, що внутрішні шари його стовбура взагалі не беруть ніякої участі в життєвих процесах, що призводить до поступового затвердіння чи “закам’яніння”.

Однак це не єдина перевага дуба-кругляка, ціну за куб якого можна проаналізувати на офіційному сайті ТОВ “Українська універсальна біржа”. Серед інших особливостей дубової деревини виділяють ті, що пов’язані з довговічністю: великий експлуатаційний термін, біологічна та фізична стійкість тощо. Також лісоматеріали цієї породи є досить екологічними, адже в ході експлуатації не виділяють ніяких шкідливих речовин.

Інколи до недоліків кругляка дуба відносять ціну за куб, яка є досить високою у порівнянні з іншими листяними та хвойними. Однак це нелогічно, адже дубова деревина має найбільший строк експлуатації серед усіх вітчизняних порід. Тому можна дійти до висновку, що його вартість є повністю виправданою.

Ціна дуба-кругляка за куб на біржових торгах ТОВ УУБ

Дубові лісоматеріали мають неабиякий попит серед вітчизняних підприємців. Більшість деревообробних компаній так чи інакше використовують у своїй діяльності дубову сировину. Тому й не дивно що кругляк цієї породи є одним із найпопулярніших на електронних біржових торгах.

Сьогодні підприємці можуть купувати лісоматеріали на відкритих аукціонах з продажу необробленої деревини. Це стало можливо завдяки електронним торговим біржам на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”, які й відповідають за реалізацію продукції.

На ринку деревини постійну відбуваються зміни, тому підприємцям важко зрозуміти всі його нюанси. У такому разі допоможуть наші фахівці, які проконсультують вас за номером (044) 3-830-830.

Також ми рекомендуємо долучитися до наших лісових ботів в Telegram та Viber. Так ви зможете швидко відстежувати появу нових лотів на нашій біржі.