У минулому році завдяки аукціонам на Прозорро.Продажі до бюджетів різних рівнів, в тому числі і ФГВФО, переможці заплатили майже 10 мільярдів гривень. Серед електронних майданчиків беззаперечним лідером по наповненню стала Українська універсальна біржа, випередивши найближчого конкурента більш ніж на 130 мільйонів гривень.

«За кожною перемогою і за кожною гривнею, яка надійшла до бюджетів минулого року, копітка робота десятків фахівців. Адже вони не тільки забезпечують повне технічне та юридичний супровід учасників аукціонів, а й займаються пошуком інвесторів, підбором потрібних об’єктів, вдосконалюють сервісні програми для зручності клієнтів нашої електронного майданчика », - говорить директор Української універсальної біржі Сергій Гладкий.

Понад 1 мільярд гривень - саме стільки заплатили переможці УУБ на прозорих аукціонах до бюджетів різних рівнів, в тому числі і ФГВФО. Між іншим, два з п’яти найдорожчих лотів 2019 го виграли також учасники, зареєстровані на Українській універсальній біржі.

Аукціони Прозорро постійно доводять свою ефективність, тому вони набувають все більшої популярності. Тут виставляють свої лоти уже не тільки державні установи, а й представники бізнесу.

Зваживши всі переваги торгів на відкритих аукціонах, в 2019 році на законодавчому рівні було вирішено продавати через Прозорро дозволу на вилов і розведення риби, на видобуток бурштину; майно банкрутів; надлишкове і списане майно держпідприємств; 100% оренди державного і комунального майна, вантажних вагонів Укрзалізниці.

«Українська універсальна біржа завжди працює для зручності і комфорту своїх клієнтів. Тому нові ринки освоюємо з першого дня їх введення, щоб учасники могли зареєструватися та вигравати вже з перших аукціонів », - розповідає Сергій Гладкий.