Після відкриття земельного ринку 01 липня все більше українців цікавляться тим, як проводиться аукціон на землю та хто може брати в ньому участь. Мільйони громадян, які десятками років здавали свої ділянки в оренду за символічну плату, тепер отримують нові можливості. Продати чи купити аграрні угіддя тепер можна вигідно та зручно, уникнувши відкатів та «договорняків», завдяки електронній системі Прозорро.Продажі.

На майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа” ви знайдете корисні поради для землевласників та потенційних покупців с/г ділянок.

Як проходять аукціони на землю за оновленою електронною процедурою

Мораторій на реалізацію сільгоспугідь стосувався 70% від усього земельного фонду України та близько 7 млн. громадян. Тому його скасування – це справді історичний крок для держави. Першим законопроектом по реформуванню агросектора став про обіг с/г земель, який був підписаний Президентом ще у квітні 2020 року.

Також за останні місяці перед відкриттям ринку землі ряд ухвалив ще низку важливих постанов. Відповідно до них, було передано державні ділянки сільськогосподарського призначення територіальним громадам та визначено електронний формат проведення земельних торгів.

Стартували вони 01 липня 2021 року на Прозорро.Продажі, де кожен охочий може купити та орендувати державне чи комунальне майно. Проходитимуть аукціони з продажу землі на офіційних майданчиках, таких як ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Електронна система Prozorro.Sale стала відомим та дієвим антикорупційним інструментом. Організаторами торгів у ній стають фізичні особи, представники приватного бізнесу, органи виконавчої влади або місцевого самоврядування. Саме вони публікують лоти в системі і зазначають усю інформацію про об’єкт.

За правилами участі в аукціоні на землю, сільськогосподарську ділянку державної власності не можна відчужувати, використовувати як заставне майно чи проводити з нею інші операції до завершення торгів.

Як брати участь в аукціоні на землю через онлайн-майданчик ТОВ УУБ

Як виграти аукціон на землю? По-перше, торги у системі Прозорро.Продажі вимагають попередньої реєстрації на офіційному майданчику, наприклад, ТОВ “Українська універсальна біржа”. По-друге, потрібно підготувати необхідні документи заздалегідь. По-третє, обрати переможну тактику участі в торгах разом із нашими менеджерами. До них ви можете звернутися за телефоном (044) 221-32-33. Вони розкажуть вам, як вести себе на аукціоні по землі.

Електронний майданчик sale.uub.com.ua забезпечує повну юридичну і технічну підтримку. Його головна відмінність – зручний інтерфейс. А також тут ви знайдете актуальну інформацію по лотах із землею с/г призначення та будете задоволені нашим сервісом.

ТОВ “Українська універсальна біржа” входить до п’ятірки лідерів серед майданчиків, що привели учасників до перемоги в онлайн-аукціонах. Появу нових торгів ви можете відслідковувати за допомогою наших Viber-бота, Telegram-бота та Email-розсилки.