Вирішити питання щодо заборони продажу земельних ділянок з аукціону влада України не могла останні 20 років. Для відкриття ринку землі потрібно було розробити відповідну нормативно-правову базу, створити умови для функціонування відносин між його учасниками та забезпечити прозорість торгів важливим державним ресурсом.

З 01 липня 2021 року, згідно із Законом про обіг с/г ділянок, громадяни почнуть на власний розсуд розпоряджатися своїми земельними активами. А це майже 7 мільйонів українців, яким належать близько 28 млн. га паїв. Для купівлі чи продажу аграрних угідь реєструйтеся на майданчику Української універсальної біржі системи Прозорро.Продажі.

Аукціони з продажу земельних ділянок – де та як взяти участь

Нещодавно прийнятий Закон № 2195 дозволяє продаж земельних ділянок через аукціон у системі Прозорро.Продажі. Електронний формат таких торгів не тільки зручний, а й дійсно об’єктивний, адже перебуває під пильним контролем громадськості. Першими до купівлі землі допускатимуться фізичні особи. В одні руки надаватимуться ділянки сумарною площею не більше 100 га. Юридичні особи зможуть скористатися такою можливістю лише із 2024 року. Для них лоти будуть досягати 10 000 га.

Якщо в Законі № 2178-10 відзначалося те, що продажу підлягатимуть лише приватні наділи, то нещодавні нововведення дозволяють також оренду державної та комунальної землі. І все це проходитиме через онлайн-аукціони. Надання необхідного матеріально-технічного забезпечення для організації електронних аукціонів по продажу земельних ділянок бере на себе ДП «Прозорро.Продажі» разом із майданчиками на зразок Української універсальної біржі.

У сфері земельних відносин та і в усьому агросекторі відбудеться справжній прорив завдяки кардинально новому, покращеному, рівню обслуговування, високій якості організації торгів, їх відкритості та доступності для потенційних покупців. В електронній системі Prozorro.Sale процес торгів, як і визначення їх переможця, відбувається автоматизовано, що виключає стороннє втручання та незаконні дії.

Продаж земельних ділянок на аукціонах майданчика УУБ

Близько 40 акредитованих майданчиків, серед яких і Українська універсальна біржа, уже 5 років працюють над забезпеченням прозорості при реалізації державних активів. Зареєструвавшись на такій платформі, ви знайдете аукціони з продажу різноманітного майна: транспортних засобів, необробленої деревини, нерухомості, промислових комплексів, майна банкрутів тощо.

Майданчик sale.uub.com.ua пропонує вам шукати найбільш цікаві лоти із аграрними угіддями за допомогою зручних ботів у Telegram і Viber. Також підключайте Email-розсилку з актуальними аукціонами та слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook. А знайти вигідні торги та зробити переможну ставку допоможуть вам менеджери майданчика УУБ за телефоном (044) 221-32-33.

Перемагайте в аукціонах з продажу земельних ділянок разом із фахівцями Української універсальної біржі!