Купити дуб-кругляк відтепер можна на Прозоро.Продажі завдяки новому проекту, ініційованому Міністерством енергетики та захисту довкілля. Нововведення передбачають продаж необробленої деревини, заготовленої постійними лісокористувачами, на публічних електронних аукціонах з 1 лютого 2020 року.

Особливості купівлі кругляка дуба на Prozorro.Sale

Діяльність підприємств-монополістів та проведення торгів лісовими ресурсами давно викликали питання з приводу їх чесності та неупередженості. Для ліквідації цих проблем у 2016 році була створена електронна система Прозоро.Продажі. Вона стала дієвим механізмом реалізації державних активів та боротьби з корупцією. Постанова Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини» долучила до публічних торгів ще й ліс-кругляк.

Новий спосіб збуту лісоматеріалів додав прозорості ринку. Це означає, що дані про ціни, обсяги товару та кінцевих покупців стали доступними для всіх у режимі онлайн.

Для того, щоб продати дуб-кругляк чи будь-який інший сорт деревини через електронну систему Прозоро.Продажі, слідуйте такому алгоритму дій:

• ознайомлення з нормативно-правовими актами, що регулюють реалізацію деревини;

• реєстрація на майданчику Української універсальної біржі та укладання договору про співпрацю;

• підготовка потрібної документації;

• публікація оголошення про продаж деревини;

• відповіді на питання потенційних покупців.

Компанії, які представляють зелений бізнес та отримують від 10 млн. грн. чистого доходу на рік, зобов’язані реалізовувати на онлайн-аукціонах не менше, ніж 25% від кількості заготовленої за місяць сировини. Надалі у цей формат переведуть усі торги лісом, щоб зробити процедуру загальнодоступною та публічною. Ось чому варто поспішати зареєструватися на одному з акредитованих майданчиків системи Прозоро.Продажі, наприклад, Українській універсальній біржі.

Ціна на дуб-кругляк на майданчику УУБ

На сайті sale.uub.com.ua зараз виставляють лоти необробленої деревини вартістю від 200 тис. грн. Обсяг їх має перевищувати 150 м³.

На майданчику Української універсальної біржі ви знайдете кругляк дуба різних порід: скельний, звичайний, пухнастий, червоний. Вартість за 1 куб. м. коливається від 438 до 650 грн. Якщо торги не відбулися, оголошуються повторні, але стартова ціна лоту вже буде нижчою.

Для перемоги в аукціоні потрібно розробити стратегію завчасно. У цьому вам допоможуть наші консультанти. Також важливо заздалегідь дізнаватися про вигідні пропозиції. Щоб у вас була така можливість, підключайте Telegram-бот та Viber-бот УУБ та налаштовуйте розсилку на електронну пошту.

Швидко опанувати процес проведення публічних аукціонів у системі Прозоро.Продажі ви можете за допомогою детальних відео-інструкцій на нашому YоuTubе-каналі. Також долучайтеся до офіційної сторінки Української універсальної біржі у Facebook та будьте в курсі всіх новин.