Пиловник – необроблена деревина, що використовується для виготовлення пиломатеріалів. Його реалізація у великих обсягах розпочалася на відкритих аукціонах Прозорро.Продажі і активно діє ось уже 7 місяців. Така процедура продажу відбувається згідно з Постановою Кабміну № 1178 «Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини».

Міністерство енергетики і захисту довкілля створило його з метою функціонування прозорого ринку українських лісоматеріалів та проведення процедури купівлі-продажу на рівних умовах.

Вигідна купівля пиловника дуба на аукціонах Prozorro.Sale

Реалізація необробленої деревини через електронну систему Прозорро.Продажі дозволяє контролювати весь процес, облік обсягів та цільове використання проданих матеріалів. Крім того, відбувається забезпечення необхідною сировиною вітчизняних деревообробних компаній. Одночасно функціонує чесний ринок, адже між підприємцями існує справедлива конкуренція за можливість отримання лісоматеріалів. Експерти Європейської Бізнес Асоціації позитивно оцінили таку ідею продажу необробленої деревини, її успіхи за короткий період роботи та прогнозують чималі доходи від розвитку цієї галузі.

На сьогодні тільки великі лісові господарства виставляють лоти через систему Prozorro.Sale, але українська влада хоче внести зміни до вже існуючої Постанови та зробити так, що весь ліс-кругляк, заготовлений державними підприємствами, реалізовуватиметься тільки на онлайн-аукціонах.

Великий вибір дуба-пиловника на майданчику УУБ

Уже зараз ви можете зареєструватися на сайті sale.uub.com.ua та стати учасником аукціонів з реалізації лісової сировини. На майданчику Української універсальної біржі ви знайдете торги, на яких продається деревина дуба різних видів: скельний, пухнастий, звичайний, червоний.

Лісові господарства по всій Україні пропонують різні ціни на сухі дубові дошки (пиловник). Наприклад, Великоанадольське лісове господарство пропонує ціну 690 грн. за 1 куб м. Чернівецьке лісове господарство здійснює продаж деревини промислового використання (дуб) за 1056 грн. за 1 куб. м. А Клесівське лісове господарство реалізує свою продукцію дешевше – 360 грн. за 1 куб. м.

Майданчик Української універсальної біржі співпрацює із системою Прозорро.Продажі з 2016 року – тобто від початку її роботи. Ми безперечно лідируємо у багатьох сферах, серед яких і реалізація деревини. Беручи участь в електронних аукціонах на платформі УУБ, ви завжди можете бути переконані, що:

• усі торги є повністю прозорими та конкурентними;

• інформація про результати аукціону та переможця знаходиться у відкритому доступі;

• наші працівники – справжні експерти своєї справи та вирішать будь-яку вашу проблему.

Відео-інструкції вже чекають на вас на YouTube-каналі УУБ та допоможуть швидко влитися в процес електронних аукціонів. Підпишіться на Telegram-бот та Viber-бот нашого майданчика та одразу дізнавайтеся про появу потрібних торгів.