Продаж лісу-кругляка сосни в Житомирі стартував на акредитованих майданчиках Прозоро.Продажі з 01 лютого 2020 року. Ініціатором нового проекту виступило Міністерство енергетики і захисту довкілля.

Відтепер лісозаготівельні компанії повинні реалізовувати великі партії необробленої деревини виключно на електронних аукціонах. Взяти участь у них можуть усі охочі на майданчику Української універсальної біржі.

Аукціони з купівлі кругляка сосни в Житомирі на Prozorro.Sale

Процедура продажу лісу-кругляка асоціювалася зі скандальними історіями та корупційними схемами. Це спонукало уряд вдатися до інноваційного інструменту в цій галузі, а саме системи Прозоро.Продажі. Значна частина лісоматеріалів нарешті вийшла з тіньового ринку завдяки чесним та публічним торгам, а також електронному обліку заготовленої деревини.

Купівля лісу-кругляка сосни в Житомирі відбувається відповідно до «Порядку реалізації експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу окремих партій необробленої деревини», затвердженого Кабміном. Представники зеленого бізнесу зобов’язані продавати сировину на публічних торгах великими партіями. Так на офіційних майданчиках Прозоро.Продажі ви зможете знайти лоти, розмір яких становить 150 куб. м. і більше, а вартість від 200 тис. грн. Натомість менші обсяги необробленої деревини поки що реалізуються за старими правилами.

Прозорість усієї інформації, що стосується аукціону, – ось головна перевага відкритих торгів лісом-кругляком, взяти участь у яких ви маєте можливість на майданчику Української універсальної біржі. Усі дані (дата, компанія-організатор, переможець, бюджет) легко перевірити та за потреби оскаржити.

На додачу перерахована вище інформація передається до єдиного електронного обліку деревини, який був створений нещодавно. Такі процедури дозволяють контролювати процес використання лісових ресурсів на високому рівні від моменту рубки до реалізації товару на аукціоні.

Продам ліс-кругляк сосни в м. Житомир на майданчику УУБ

Продаж необробленої деревини на відкритих аукціонах ДП «Прозоро.Продажі» є економічно вигідним як для лісових господарств, так і для держави, а також зручним для звичайних користувачів.

Для того, щоб мати доступ до публічних торгів варто лише зареєструватися на майданчику Української універсальної біржі, що акредитований Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства за чотирма рівнями та офіційно допущений до роботи з електронною системою Prozorro.Sale.

Сайт sale.uub.com.ua має зручну систему пошуку, завдяки якій ви швидко знайдете потрібний аукціон з продажу лісоматеріалів. Варто зауважити, що на початковий бюджет лоту впливає не лише кількість, а й якість сировини (вона буває чотирьох сортів).

Дізнатися детальніше про аукціони та про ціну на кругляк сосни в Житомирі ви можете на нашій сторінці у Facebook чи підписавшись на Email-розсилку від майданчика УУБ. Користуйтеся зручними Telegram-ботом та Viber-ботом. Завжди актуальна інформація вже чекає на вас.