Деревообробні компанії можуть купити дуб-кругляк в Івано-Франківську на публічних аукціонах Прозоро.Продажі починаючи з лютого 2020 року. Уряд був змушений ініціювати подібні зміни через тотальне зростання корупції і «відкатів» під час укладання прямих угод. Тож якщо ви хочете брати участь у торгах необробленою деревиною на дійсно чесних і прозорих умовах, долучайтеся до клієнтів майданчика Української універсальної біржі.

Підприємці розпочали продаж дуба-кругляка в Івано-Франківську на Prozorro.Sale

Нова Постанова Кабміну № 1178 почала діяти з 1 лютого 2020 року. Вона передбачає продаж частини заготовленої деревини (мінімум 25% від місячних запасів) великими підприємствами на офіційних майданчиках електронної системи Прозоро.Продажі.

Постійні лісокористувачі, дохід яких перевищує 10 млн. грн. на рік, виставляють на відкриті аукціони великі обсяги товару. Ціна на дуб-кругляк в Івано-Франківську складає від 200 тис. грн за лот, а об’єм повинен бути більшим за 150 м³. Однак влада обіцяє з часом реалізовувати через електронну систему Prozorro.Sale і менші обсяги лісоматеріалів.

Суттєво зменшити кількість «договорняків» та тіньові продажі, які складають 20% від усього ринку лісових ресурсів, допомагає також електронна система обліку необробленої деревини. Цей проект та публічні аукціони були організовані Держлісагентством, Офісом ефективного регулювання BRDO, експертами ДП «Прозоро.Продажі».

Ще не так давно представники лісових господарств завищували вартість сировини навмисно для того, щоб домовитися з потенційними покупцями напряму і вигідно для себе продати товар у незаконний спосіб. Часто зустрічаються документи, в яких не вказана справжня ціна чи обсяги проданої деревини.

Наслідком таких махінацій стало отримання відповідальними особами «відкатів» та позбавлення лісгоспів чималої частини прибутків. Отже, галузь лісництва тонула у значних збитках та не поповнювала держбюджет.

Електронна система Prozorro.Sale – це інноваційний метод вирішення таких проблем. За чотири роки її існування на акредитованих майданчиках на зразок Української універсальної біржі, було проведено більше 300 тисяч публічних аукціонів, на яких продавалися чи здавалися в оренду найрізноманітніші об’єкти. Завдяки цьому способу реалізації державних активів бюджет країни збагатився за цей період на 28 млрд. грн.

Куплю дуб-кругляк в Івано-Франківську на майданчику УУБ

На сайті sale.uub.com.ua можна взяти участь у відкритих аукціонах у таких категоріях:

• майно банкрутів;

• користування надрами;

• автомобілі;

• нерухомість;

• мала приватизація;

• оренда вагонів;

• земельні ділянки;

• металобрухт;

• деревина.

Останній напрямок з’явився на майданчику не так давно, але вже стрімко розвивається і показує позитивні результати. Лише за перші два місяці дохід у держбюджет від продажу лісових ресурсів склав 88 млн. грн.

Найкращим рішенням придбати необроблену деревину стане участь у публічних аукціонах на майданчику Української універсальної біржі. Наші фахівці завжди готові до співпраці з вами. Телефонуйте за номером (044) 221-32-33 та отримайте вичерпну консультацію з будь-якого питання.

Для того, щоб дізнатися ціни чи продати дуб-кругляк в Івано-Франківську, встановлюйте Telegram-бот та Viber-бот УУБ та підключайте Email-розсилку. Так ви в будь-який момент дізнаєтеся про актуальні торги.