З 01.02.2020 року офіційний електронний майданчик Прозоро.Продажі Українська універсальна біржа запрошує взяти участь в аукціонах з продажу необробленої деревини в Черкасах.

Ще не так давно партії сировини, заготовлені великими лісгоспами, продавалися за прямими договорами на біржових торгах. Але проведення такої процедури вирішили припинити, адже вона отримала сумнівну славу. Тому уряд ухвалив рішення про перехід продажу необробленої деревини на електронну систему Прозоро.Продажі. Це дозволить «убити одразу двох зайців» – збільшити кількість учасників і зробити торги чесними та економічно вигідними.

Переваги аукціонів з продажу необробленої деревини в Черкасах через Prozorro.Sale

Експерти електронної системи Прозоро.Продажі зарахували ринок необробленої деревини до одного з найуспішніших напрямків, за яким проводяться онлайн-аукціони. Хоча така реалізація лісоматеріалів діє лише кілька місяців.

Ухвалюючи такі зміни, Міністерство енергетики і захисту довкілля мало на меті руйнування корупційних схем та збільшення прибутку у сфері продажу необробленої деревини.

2020 рік став переломним для лісових господарств. Окрім того, що розпочалася загальна детінізація ринку лісоматеріалів, вступила в дію заборона на суцільну вирубку карпатських лісів. Такі зміни були схвально прийняті громадськістю і вже дали свої позитивні плоди. За перші тижні роботи публічних аукціонів з продажу деревини лісозаготівельні організації отримали 36 млн. грн. прибутку.

Система Прозоро.Продажі знищує старі процедури незаконних махінацій, «відкатів» та забезпечує справедливе ціноутворення і чесну конкуренцію на ринку.

Майданчик УУБ запрошує взяти участь в аукціонах з продажу необробленої деревини в Черкасах

Електронна система публічних аукціонів активно діє протягом чотирьох років, продаючи найрізноманітніші державні активи – від офісних меблів до великих промислових комплексів.

Сьогодні на Прозоро.Продажі свій товар реалізують представники лісового бізнесу, дохід яких складає від 10 млн. грн. на рік. Багато з них уже є клієнтами Української універсальної біржі.

На продаж виставляється необроблена деревина об’ємом від 150 куб. м. та вартістю від 200 тис. грн, але в найближчому майбутньому тут планується реалізація лотів будь-якого обсягу та ціни, адже ця галузь користується чималим попитом.

На майданчику sale.uub.com.ua можна придбати різні види необробленої деревини (дуб, сосна, граб, ясен) від таких лісових господарств Черкаської області: Чигиринське, Золотоніське, Корсунь-Шевченківське, Смілянське, Уманське, Звенигородське, Черкаське.

Працівники платформи Української універсальної біржі гарантують вам якісний сервіс та підтримку під час підготовки та проведення торгів.

Скористайтеся перевагами майданчика: підключайте Email-розсилку та Telegram-бот і Viber-бот, щоб першим дізнатися про цікаві аукціони, а також підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook та переглядайте навчальні відео на YouTube-каналі УУБ.