25 вересня 2019 р. державне підприємство «Прозорро.Продажі» за участі Антикорупційної ініціативи ЄС провело відкриту презентацію успіхів системи електронних аукціонів у сфері продажу об’єктів малої приватизації. За рік Фонд державного майна України разом з місцевими органами самоврядування виставили на продаж 3 130 об’єктів. В аукціонах прийняли участь майже 2 500 учасників – на даний момент за допомогою електронних майданчиків бюджет держави поповнився на 1,68 млрд. грн.

«Майданчик «Української універсальної біржі» має колосальний досвід успішного продажу державного та комунального майна через систему ProZorro.Sale. Від самого початку ми активно залучаємо учасників до аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації – за цим показником УУБ значно випереджає конкурентів.

Сьогодні держава володіє величезною кількістю активів, якими не може розпоряджатися ефективно. Продаж об’єктів малої приватизації на чесних, публічних та прозорих аукціонах поступово виправить цю ситуацію. Адже приватні підприємці мають унікальний управлінський досвід, вони можуть дати на перший погляд непотрібним активам друге життя», - коментує подію заступник директора електронного майданчика «Української універсальної біржі» Ігор Рибальченко.